Gratis ryttermærkeundervisning 

for medlemmer af Midtsjællands Rideklub 


Så er det igen blevet tid til ryttermærke-undervisning, som er gratis for vores medlemmer.

Vi har sikkerheden i højsædet, hvorfor det er vigtigt at man har stor viden om hesten, når man omgås den i stalden og ved ridning, så ulykker minimeres. Ryttermærke-undervisningen er et godt supplement til den daglige ridning. Vi mener at alle skal have mulighed for, at deltage i undervisningen. Derfor er undervisningen gratis for vores medlemmer. Tilmed er det sjovt og lærerigt at mødes med andre elever fra rideskolen end dem man går til den daglige ridning med :)
 
Vi starter i uge 9. Undervisningen ligger som følger, og vil være ca. 10 gange. Herefter kan man gå til en prøve og modtage en nål og et diplom, som bevis på den nyerhvervede viden. Prøven koster 200 kr. u. leje af og 250 kr. m. leje af hest. Tilmelding til undervisningen gøres til underviser i rideskolemappen. Har man ikke mulighed for, at tilmelde i mappen, så kan underviserne kontaktes via telefon eller mail.
 
Undervisningen i ryttermærke 1 og 2 vil være meget praktisk, hvor der undervises med hestene i stalden, så der øves sikkerhed i den daglige omgang med hesten. Til undervisningen skal derfor medbringes ridehjelm og praktisk fodtøj. Forældre er meget velkommen til at være med også. 

 

Ryttermærke 1: Lørdage kl. 10.00-11.00.
- Christina Johansen, 29 44 16 21, domicil.johansen@gmail.com
 
Ryttermærke 2: Lørdage kl. 11.00-12.00.

- Christina Johansen, 29 44 16 21, domicil.johansen@gmail.com

 

Ryttermærke 3: Tirsdage kl. 18.00-18.45

- Karen Jepsen, 40 53 27 45, kj@msrklub.dk

 

Ryttermærke 4: Tirsdage, kl. 18.45-19.30

- Karen Jepsen, 40 53 27 45, kj@msrklub.dk


Der kan i undervisningen købes et undervisningshæfte for 85 kr.  Ryttermærkeprøver:

I slutningen af maj/starten af juni vil der være prøver i ryttermærkerne. Tilmelding til disse skal gøres i god tid under klubbens hjemmeside www.msrklub.dk - under EVENT. Prøverne koster 200 kr. u. leje af hest, 250 kr. m. leje af hest.


Prøvedatoer:

Ryttermærke 1:


Ryttermærke 2:


Ryttermærke 3


Ryttermærke 4:


Du kan også gå til prøver uden at være medlem, dog koster dette en merpris. Kontakt underviserne for at høre nærmere.

Vi prioriterer vores egne medlemmer først.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Hvad er Ryttermærker?

Ryttermærker er en sikkerhedsuddannelse lavet af Dansk Ride Forbund. Der er fem mærker af stigende sværhedsgrad, som bygges langsomt op fra det første mærke.

Ryttermærker er ikke obligatorisk for at ride, men anbefales at tage, da man lærer at omgås hesten sikkerhedsmæssigt forsvarligt og får en masse viden om hesten og korrekt pleje af den.


Målgruppe:

Undervisningen er gratis for medlemmer af Midtsjællands Rideklub. 

Ryttermærker kan tages af alle ryttere - begyndere som øvede. Det er en spændende og sjov undervisning for alle aldre! Ryttermærkerne stiger dog i sværhedsgrad. Mærkerne 1 og 2 er meget egnede til begyndere og rideskoleryttere.

Ryttermærkerne skal ikke tages i rækkefølgen fra 1 til 5, dog skal ryttermærke 1 tages før 2, og ryttermærke 3 før 4. Ryttermærke 5 anbefales først at tage, hvis man har taget 3 og 4. OBS: To ryttermærker kan sagtens tages pr. omgang, således at man til prøve afslutter to mærker fx 3 og 4.

 

Aktuelt

Sponsorer

Nyheder

Arrangementer

Midtsjællands Rideklub

Jonstrupvej 3
4320 Lejre
Tlf. 40 30 59 89
Email: info@msrklub.dk